Onderstaand het voorlopige programma:

Woensdag 5 april

Ontvangst 12.30-14.00 uur met officiële opening 13.30 uur door Wethouder Economische Zaken Gemeente Helmond, de hr. Jos van Bree.
Speeddate voor alle standhouders, vanaf 12.45 uur.

HET PAARD ALS SPIEGEL
Datum: woensdag 5 april
Tijdstip: 16:00 – 17:00

Bij de trainings- en coachingstrajecten van D’n Hoef spelen paarden een belangrijke rol. Dat lijkt op het eerste oog misschien vreemd, maar paarden zijn zeer bijzondere dieren die ongelofelijk gevoelig zijn voor de signalen die jij als mens geeft. Men zegt dan ook wel dat paarden de spiegel van onze ziel zijn. Contact leggen met een paard is een ontdekkingsreis naar jezelf. Dit komt omdat een paard alle bewuste en onbewuste communicatie feilloos aanvoelt. Het paard ziet en voelt direct wat hij aan je heeft en neemt een bepaalde positie in (gaat bijvoorbeeld voor of naast je staan) of ‘vertelt’ je wat door bijvoorbeeld te briesen of te zuchten. Dit natuurlijk kuddegedrag zegt veel over jouw gevoel en gedachtes.

Een coachingstraject middels paarden is geen ellenlang traject, omdat stappen direct uitvergroot worden en er geen plaats is voor verborgen agenda’s. Daar waar je bij reguliere coachingstrajecten “in een kamer onder de tl-lampen” nog eens niet alles vertelt, heeft een paard het direct door als je niet helemaal jezelf bent, maar een rol speelt. Je komt eerder bij de kern van de zaak en kunt dus snel oplossingsgericht aan het werk.

KORTOM

INDIVIDUELE TRAJECTEN
Je wilt een nieuwe toekomst tegemoet. Stappen zetten, groeien in je carrière, beslissingen nemen en dingen leren. Over jezelf en voor jezelf. Misschien wel voor je hele team. Nieuwe vaardigheden opdoen en handvatten krijgen.
D’n Hoef Coaching en Training begeleidt je op deze weg. Met zeer effectieve, kortdurende trainings- en coachingstrajecten waarbij wij paarden inzetten als co-coach. Individueel, in kleine groepen of als team. Maar altijd als maatwerk. Na de training weet je wat je wilt en wat er moet gebeuren om het te verwezenlijken. Daarbij kunnen we je ondersteunen dankzij ons netwerk van gelieerde partners op elk denkbaar terrein. Van fiscaal-juridisch advies tot ondernemersondersteuning. De trajecten zijn daarmee zeer geschikt voor ondernemers die willen groeien of hun bedrijf willen verbeteren.

TEAM UP: COACHEN VAN TEAMS
Op de teamcoachingsdag bij D’n Hoef wordt er gewerkt aan duidelijke doelen die vooraf besproken zijn. Dat is heel wat anders dan een dagje paintballen in het bos. Natuurlijk zorgen we ook voor de nodige ontspanning tussendoor – de prachtige natuurlijke omgeving van D’n Hoef leent zich daar uitstekend voor – maar aan het einde van de dag, willen we samen toch vastgesteld hebben dat het team beter communiceert en functioneert. Zoals bij elke training van D’n Hoef Coaching en Training maken de teamleden ook hierbij kennis met het paard en zo met zichzelf.
Doelgroepen:
• Teams die zich willen verbeteren, (op)nieuw zijn samengesteld, anders willen gaan werken of niet helemaal lekker lopen.

Tijdens het seminar geven we je een indruk hoe het coachen met paarden werkt. We laten voorbeelden uit de praktijk zien en er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

Inschrijven presentatie

Lezing: het jaarlijkse circus rondom beoordelen is ineffectief en saai.
Datum: woensdag 5 april
Tijdstip: 17:30 uur

Treams lezing ‘Het jaarlijkse circus rondom beoordelen is ineffectief en saai. Dat geldt zowel voor medewerkers als voor leidinggevenden. Weg ermee dus, het is tijd voor iets anders!’.

Inschrijven lezing

Ondernemerscafé Helmond
Datum: woensdag 5 april
Tijdstip: 20:00 uur

“Ik wens je veel personeel toe”
Datum: woensdag 5 april
Tijdstip: 20:00 uur

Op 5 april is er weer een nieuwe editie van Het Ondernemerscafé Helmond. Ditmaal gaan wij zelf naar de ondernemers toe, we staan namelijk woensdagavond vanaf 20:00 uur op de Bedrijven voor Bedrijvenbeurs Helmond Peelland, Engelseweg 149 te Helmond. Onze gasten zijn Piet Heerkens van Lavans, Miranda van Hout van Interrec en Pim van der Linden van A2B security. Zij gaan met onze presentatoren in gesprek over het thema Personeel. Waar vind je goed personeel? Hoe behoud je ze? En wat doe je in geval van een arbeidsconflict? Naast de inhoudelijke gesprekken is er tussendoor ruimte voor een korte quiz, cabaret en sluit DJ Missinglinx de avond af met muziek.

Workshops voor Werkgevers/HR professionals verzorgd door Senzer
Datum: donderdag 6 april
Tijdstip: 14:00 uur

Wordate van Senzer vorig jaar maar liefst 240 werkzoekenden en 35 werkgevers die elkaar gevonden hebben op de beurs.

Centraal staat ook de bemiddeling van de 50+ ‘er en het werven van medewerkers zonder functieprofiel.

Bekijk posterInschrijven workshop

Workdate voor Werkzoekenden
Datum: donderdag 6 april
Tijdstip: 14:00 uur

De economie is booming, maar toch lukt het werkgevers niet altijd om aan personeel te komen. Werkzoekenden slagen er -op hun beurt- niet in om bij een bedrijf binnen te komen en een baan te bemachtigen. Om te zorgen dat vraag en aanbod toch bij elkaar komen, zijn er in Helmond-De Peel regelmatig Workdates. De laagdrempelige en informele speeddates blijken vaak een opmaat voor een baan of werkstage. Ditmaal is er een Workdate op 6 april op een bijzondere plek: de Bedrijven voor Bedrijven-beurs in het voormalig ‘Destil pand’ op de Winkelboulevard Engelseweg (149) te Helmond. Interessant zijn ook de cv-dokter en de workshops videosollicitatie en social media die gegeven worden. Deelname is geheel gratis.

De Workdate wordt georganiseerd door Senzer (de nieuwe naam voor het Werkbedrijf Helmond de Peel), Servicepunt Leren en Werken Helmond-De Peel, ROC ter AA en het UWV. Het is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een leuke baan of stageplaats óf werknemers die toe zijn aan een nieuwe uitdaging. En natuurlijk voor werkgevers die hun organisatie en werkplekken onder de aandacht willen brengen.

Bekijk poster

Tijdens de beursdagen zal Communiteers samen met Omroep Helmond vanuit een soort Glazen Huis communiceren op social media en op de radio.